Продукт

 

Лого / Корпоративна идентичност за facecare.bg

Клиент

 

facecare.bg е онлайн магазин за козметика и козметичен салон, който се утвърждава като успешен в своя бранш вече години наред. Салонът печели наградата „Най-добър козметичен салон на годината 2017 Medik8“ като признание за ненадминат професионализъм.

Името

Изискването беше логото да бъде съставено само от текст, без слоуган. Правили сме и друго много красиво лого за същия клиент.

Следващата задача беше да създадем и онлайн магазин, затова паралелно търсихме както перфектното съчетание на думи за логото, така и свободен домейн със същото име.

Брейнстормът на темата ни доведе до две думи. Не сме си представяли, че може да се получи толкова добра комбинация, която е запомняща се и ще се превърне в лесно разпознаваем бранд. С две думи – перфектна работа!
Не че се хвалим 🙂

Говорим за козметичен салон. Процедурите най-често са свързани с грижа за лицето.
И от тук Face + Care = Facecare.

Image module
Image module

Цветовете и шрифтът

Дизайнът е симбиоза между цвят и форма.
Когато чуем козметика или салон за красота, веднага си представяме посредствени розови и лилави нюанси.

Избрахме цветовете заедно със Стела от facecare, като ги съобразихме с интериора на салона. Зеленото е страхотен успокояващ цвят. Психологията на цвета и влиянието му върху менталното ни равновесие са доказани с годините. И то точно това зелено… Спокойно прошепва… Не! Направо крещи: „Тук е различно!„.

Комбинацията с охра в интериора и естествени флорални мотиви в стил „прованс“ създават усещане за комфорт, топлина и уют в градска среда. Вратата на салона спира напрегнатото градско ежедневие, а Стела перфектно допълва картината, грижейки се за индивидуалните нужди на вашата кожа.

Image module

Резултатът

Image module

Вижте как създадохме сайта и други продукти за салона

Banner image
Онлайн магазин за facecare.bg
Banner image
Визитка за facecare.bg
Banner image
Каталог с процедури facecare.bg